Autorităţile din judeţul Prahova îşi menţin decizia privind redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de jocuri de noroc care funcţionează în spaţii închise inclusiv în oraşe în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 3 la mia de locuitori. Anunţul este făcut după ce ministrul Sănătăţii negase că aceste localuri publice vor fi redeschise în Prahova, explicaţia autorităţilor fiind însă aceea că majoritatea cazurilor în localităţile cu rată mare de infectare sunt în centre sociale sau medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile prahovene menţin decizia de redeschidere a restaurantelor, cafenelelor şi sălilor de jocuri de noroc care funcţionează în hoteluri sau în spaţii închise în toate localităţile din acest judeţ, chiar şi în cele în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori.
 
Prefectura Prahova anunţase, luni după-amiază, această decizie, însă ulterior ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, răspunzând unei întrebări, că în Prahova rămân închise aceste localuri acolo unde rata de infectare depăşeşte 1,5 la mie.
 
"Ţinând cont de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice şi a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, începând cu data de 01 septembrie 2020, vor fi reluate activităţile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în toate localităţile din Prahova. Decizia a fost luată în baza analizei din ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Prahova, conform căreia rata de infectare este sub 1,5 la 1000 de locuitori. Astfel, potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, la data de 31 august, această rată era de 1,1/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Prahova, într-un comunicat dat publicităţii marţi.
 
Autorităţile din acest judeţ arată că s-a luat decizia ca restaurantele care funcţionează în spaţii interioare să fie redeschise inclusiv în oraşe precum Băicoi, unde rata de infectare este de 2,19 la 1.000 de locuitori, Boldeşti-Scăeni care înregistrează o rată de infectare de 3,81 la mia de locuitori, Breaza care raportează o rată de infectare de 3,42 la 1000 locuitori sau Urlaţi, unde 3,37 din 1000 de locuitori sunt infectaţi. Explicaţia oficială este aceea că în Băicoi sunt 41 de cazuri active, dintre care 25 în focar, la Boldeşti-Scăeni sunt 44 de cazuri active, dintre care 30 în focar, la Breaza există 55 de bolnavi, dintre care 43 în focar, iar la Urlaţi, din 39 de cazuri active, 22 se înregistrează în focar, aceste focare fiind descoperite în centre medico-sociale sau azile de bătrâni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.