Mai mulţi revoluţionari s-au adunat balconul Operei din Timişoara, simbol al Revoluţiei din Decembrie 1989 când sirenele antiaeriene au sunat din nou, după 33 de ani de la Revoluţie. În acest fel a fost marcat momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de trei minute, la orele 12.00, sirenele de alarmare publică s-au auzit, iarăşi, în centrul oraşului, punctul cel mai fierbinte al Revoluţiei din Decembrie 1989.

Pe 20 Decembrie 1989, locuitorii Timişoarei strigau “Azi în Timişoara, mâine în toată ţară”. În acea zi a izbucnit greva generală în toate fabricile, iar zeci de mii de oameni s-au îndreptat spre centrul oraşului în Piaţa Operei de atunci, devenită după Revoluţie, Piaţa Victoriei.

Protestatarii au ocupat piaţa şi au început să scandeze, printre altele ,,Armata e cu noi!” şi ,,Libertate, Libertate“!

Spre seară, când Nicoale Ceauşescu susţinea ultimul său discurt, oamenii adunaţi în Piaţa Operei declarau Timişoara primul oraş liber de comunism, după 45 de ani de dictatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.