Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenţionează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Polonia şi în Ucraina că în aceste state se vor înregistra căderi masive de zăpadă, fiind instituite şi restricţii de circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, vineri şi sâmbătă regiunile de sud, centru şi vest ale Poloniei se vor confrunta cu puternice căderi de zăpadă, vânt şi polei. În zona muntoasă, vântul va sufla cu viteze cuprinse între 100 şi 150 km/h, iar temperatura va înregistra valori extreme nocturne până la -7°C. Este posibil ca unele şosele din regiunile menţionate şi zonele muntoase (sud) să fie închise circulaţiei rutiere.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48226983156 şi +48226222970, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Polonia: +48694486683. Ministerul Afacerilor Externe  recomandă şi consultarea paginilor de Internet https://varsovia.mae.ro/ şi  www.mae.ro.

Românii care tranzitează sau călătoresc în Ucraina sunt informaţi că în urma căderilor masive de zăpadă şi a carosabilului alunecos în regiunile Vinnitsa, Kirovograd, Kiev,  Mykolaiv, Odessa, Cerkasî şi Chernihiv circulaţia autovehiculelor de marfă este restricţionată pe unele secţiuni separate de drumuri, iar circulaţia autoturismelor se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă. Cea mai dificilă situaţie este pe autostrada M05 Kiev – Odessa, unde pe două porţiuni (în regiunea Cerkasî, raionul Uman, satul Ladîjinka şi regiunea Kirovograd, satul Troienii Mari) circulaţia camioanelor este temporar interzisă, iar cea a autoturismelor este îngreunată ca urmare a carosabilului acoperit de un strat gros de zăpadă, de aproximativ 50 cm.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Kiev: +380445009932, +380445009934 şi +380445009935, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României În Ucraina: +380936252717; Consulatului General al României la Cernăuţi: +380932709260; Consulatului General al României la Odessa: +380955412788; Consulatului României la Solotvino: +380682140918. Ministerul Afacerilor Externe  recomandă şi consultarea paginilor de Internet https://kiev.mae.rohttps://odessa.mae.rohttps://solotvino.mae.rohttps://cernauti.mae.rowww.mae.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.