Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, de vineri până luni, vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu sarcină de peste 1,5 tone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, poliţia elenă anunţă restricţii în zilele de vineri 22 martie, între orele 16:00 şi 21:00, sâmbătă, 23 martie, între orele 08:00 şi 13:00 şi duminică, 24 martie, între orele de la 08:00 şi 13:00, pe mai multe autostrăzi. 

Astfel, va fi restricţionat traficul pe: 

1) Autostrada A8 (Atena-Patra), de la staţia de taxare Elefsina până la Punctul de control Rio;

2) Autostrada A1 (Atena-Salonic-Evzones), de la nodul rutier Sf. Ştefan (Krioneri) până la intersecţia Bralos, de la nodul ruter Roditsa (Lamia) până la nodul Raha Fthiotida şi de la staţia de taxare Makrihori până la nodul Leptokaria;

3) Autostrada Salonic-Nea Moudania, de la podul Thermi până la km. 34;

4) Autostrada Schimatari-Chalkida, de la intersecţia cu A1 până la podul Chalkida;

5) Autostrada Salonic – Kavala, de la km. 11 până la intersecţia Leon cu Amfipoli;

6) Autostrada A5 (Ionia Odos), de la podul ”Charilaos Trikoupis” până la capătul autostrăzii;

7) Autostrada A7(Peloponezul central) pe sensul către Kalamata, de la Corint până la Sparta;

8) Şoseaua  A71 (Lefktro-Sparta de la Lefktro până la Sparta).

Luni, 25 martie, între orele 15:00 şi 21:00, nu se va putea circula pe: 

1) Autostrada A8 (Atena-Patra), pe sensul de mers către Atena, de la Rio până la Elefsina;

2) Autostrada A1 (Atena-Salonic-Evzones), pe sensul de mers către Atena, de la Leptokaria până la Makrihorio, de la Raha Fthiotida, până la nodul rutier Roditsa (Lamia) şi de la intersecţia Bralos până la Krioneri;

3) Autostrada Nea Moudania – Salonic, de la km 34 până la podul din Thermi;

4) Autostrada A11 (Schimatari-Chalkida), pe sensul de mers către Schimatari, de la podul Chalkidei  până la intersecţia cu autostrada A1;

5) Autostrada Kavala-Salonic, de la intersectia Leon Amfipoli până la km. 11 (ambele sensuri);

6) Autostrada A5 (Ioania Odos), pe sensul de mers către Antirio, de la capătul autostrăzii până la podul ”Charilaos Trikoupis”;

7) Autostrada A7 (Peloponezul central) pe sensul de mers către Atena, de la Sparta până la Corint;

8) Şoseaua A71 (Lefktro-Sparta), pe sensul de mers către Lefktro, de la Sparta până la Lefktro.

”Sunt exceptate de la restricţii vehiculele de urgenţă, cele de transmisiune RadioTV, vehiculele care transportă produse alimentare perisabile (doar cu fişă însoţitoare de la asociaţia veterinară regională şi de la Registrul Comerţului) şi cele de utilitate publică”, a transmis MAE. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.