Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că, din cauza vârfului de sezon estival, pe durata lunii august, circulaţia rutieră se intensifică şi sunt posibile blocaje în trafic şi prelungirea timpilor de aşteptare în vămi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, probleme pot să apară cu predilecţie pe autostrăzile A1 Zagreb - Split - Dubrovnik şi A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum şi pe A3 Bregana- Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia şi Serbia. 

”Pe cale de consecinţă, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pe zeci de kilometri. Este posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de aşteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croaţia - Slovenia (Bregana) şi Croaţia - Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana - Zagreb - Belgrad”, a transmis MAE. 

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă. 

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.