Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, anunţă că se încearcă atragerea turiştilor din Federaţie Rusă pe litoralul românesc, afirmând că acolo există o piaţă cu un potenţial foarte mare, turiştii ruşi fiind buni consumatori şi fiind doriţi de orice ţară. Reprezentantul unei agenţii de turism spune că litoralul românesc nu este cunoscut în Rusia, ţara noastră fiind percepută mai degrabă ca destinaţie de excursie, atracţiile fiind Dracula şi Bucureştiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele FAPT, Corina Martin, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că FAPT a început în urmă cu doi ani o campanie de promovare a României în Federaţie Rusă, iar în această perioadă a adus în ţara noastră o delegaţie de tur-operatori şi jurnalişti ruşi care participă la un infotrip pe litoral.

Corina Martin a precizat că, deocamdată, eforturile de promovare se axează mai mult pe piaţa Sankt Petersburg.

”Ne interesează în mod special piaţa Sankt Petersburg. Prima oară noi ne-am dus la Moscova, apoi ne-am centrat şi am văzut foarte bine potenţialul oraşului Sankt Petersburg ca piaţă importantă pentru noi. Vreau să vă reamintesc, oraşul Sankt Petersburg are cinci milioane de locuitori şi atrage anual opt milioane de turişti”, a explicat preşedintele FAPT.

Reprezentantul unei agenţii de turism, Andrei Vîlcovan, a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că litoralul românesc nu este cunoscut în Federaţia Rusă, ruşii ştiind doar de Dracula şi Bucureşti. 

“România ca destinaţie turistică pentru Rusia este doar Dracula în principiu şi Budapest sau Bucharest, se confundă adeseori. Este un obstacol de promovare, 27 de ani de absenţă, într-adevăr, şi-au lăsat urma. În aceşti doi ani de promovare am început de la nivel oficial şi apoi am intervenit la nivel comercial cu agenţii, cu invitaţii, întâlniri, acestea sunt în principiu demersuri de la zero. România are de recuperat. Trebuie să comunicăm mult mai bine ce se află în România, ce vindem, ce potenţial avem”, a explicat Andrei Vîlcovan.

El a spus că turiştii din Rusia văd România mai mult ca o destinaţie de excursie decât una de litoral.

“Produsul principal, şi cu care suntem noi asociaţi mai degrabă în Rusia, este ca produs turistic excursional chiar preponderent mai important decât produs turistic de litoral. Suntem văzuţi ca o destinaţie de excursie şi, chiar dacă se vine pe litoral, se doreşte o excursie de o zi sau două în Transilvania”, a mai spus reprezentantul agenţiei de turism.

De asemenea, reprezentanta unei agenţii de turism din Federaţia Rusia, Maria Ushakova, prezentă la conferinţa de presă, a declarat că pentru a alege litoralul românesc este nevoie ca la hoteluri să existe personal care vorbeşte limba rusă, să existe posturi de televiziune în limba rusă la televizorul unităţii de cazare, serviciile de plajă să fie incluse în preţul sejurului, să fie oferite servicii all-inclusive, dar şi de baby-siting.

Întrebată cât ar fi dispuşi să cheltuiască turiştii ruşi pentru un sejur pe litoralul românesc, reprezentanta agenţiei de turism din Federaţia Rusă a spus că tariful trebuie să fie sub cel din Bulgaria, o destinaţie preferată de aceştia.

“Turiştii ruşi ştiu preţurile de la bulgari. Ar trebui să fie mai atractive, măcar în primii doi, trei ani. Turiştii ruşi cheltuiesc mulţi bani la cumpărături, la SPA, dar tariful la cazare trebuie să fie mai scăzut decât cel de la bulgari”, a menţionat  Maria Ushakova.

Corina Martin a mai spus că pentru turiştii din Federaţia Rusă vacanţa în ţara noastră trebuie să fie o experienţă inedită.

“Pentru turistul rus vacanţa în România ar trebuie să fie o experienţă. Noi vom vinde experienţe şi poveşti, nu ne vom centra numai pe hoteluri. Sigur că Bulgaria are un avantaj mult mai mare de promovare. De aceea am insistat în ultimii doi ani pe un gol care înseamnă 27 de ani şi nu am cedat pentru că am ştiut că există aici o piaţă extrem de mare şi cu potenţial foarte mare, turişti foarte buni consumatori, turişti ruşi pe care îi doreşte orice destinaţie internaţională şi pe care România nu îi are”, a precizat Corina Martin. 

Delegaţia de tur-operatori ruşi prezentă în infotrip a vizitat deja staţiunile Eforie Nord şi Venus, urmând ca în zilele următoare să vadă şi Mamaia, Constanţa şi Delta Dunării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.