Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită Ministerului Educaţiei demiterea inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, şi a directorului Colegiului Pedagogic "Constantin Brătescu", Anamaria Ciobotaru, în cazul strângerii de bani pentru fondul clasei, acuzând intimidarea elevilor din clasa respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis, marţi seara, printr-un comunicat de presă, că se încearcă muşamalizarea situaţiei. 
 
"În urma publicării unui tabel cu colectarea fondului clasei şi unor cheltuieli pentru cadourile profesorilor la nivelul Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu de către AEC, elevii clasei de unde provine tabelul au fost intimidaţi şi presaţi de către cadrele didactice şi conducerea liceului, în vederea muşamalizării situaţiei. Astfel, cadrele didactice, în loc să se concentreze pe stoparea fenomenului ilegal din şcoală, au decis să încerce să caute <<obraznicul>> care a transmis în mod anonim tabelul către AEC şi să intimideze elevii spre a-şi asuma vina”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că nici Inspectoratul Şcolar, nici conducerea colegiului nu au dat dovadă că ar dori rezolvarea acestei situaţii.
 
"Amintim faptul că, în contextul fondului şcolii, nu ar fi prima tentativă de muşamalizare din partea conducerii şcolii, având în vedere faptul că şi în situaţia Liceului Teoretic Callatis din Mangalia, directorul a încercat să dezinformeze opinia publică pentru a se salva. Până la momentul actual, nici conducerea şcolii, nici ISJ nu au dat dovadă de un interes real spre a rezolva situaţia într-un timp optim. Ne-am săturat să ne vedem colegii intimidaţi, ameninţaţi şi batjocoriţi pentru că doresc să scoată la iveală corupţia care se întâmplă în şcolile constănţene”, a transmis AEC.
 
Asociaţia Elevilor cere demiterea inspectorului şcolar general şi a directorului de la Colegiul Pedagogic. 
 
"În acest sens, considerăm că ISJ şi-a depăşit atribuţiile şi solicităm Ministerului Educaţiei să intervină în situaţie. Solicităm Ministerului Educaţiei să dispună demiterea inspectorului şcolar general şi al directorului liceului, pentru a combate cu adevărat luarea de mită mascată sub forma fondului clasei”, se mai arată în comunicat. 
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean să facă verificări la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin” Brătescu deoarece la unitatea de învăţământ este colectat fondul clasei. Astfel, suma strânsă pentru acest fond este de 30 de lei de elev, iar separat erau strânse sume cuprinse între 30 şi 60 de lei de elev pentru cadouri.
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat deschiderea unei anchete în acest caz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.