Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită modificarea regulamentului Şcolii Gimnaziale Gheorghe Lazăr din comuna Corbu, care prevede scăderea notei la purtare elevilor care se automutilează. ”În aceste cazuri, este absolut necesară intervenţia urgentă a instituţiilor abilitate şi a familiei, astfel încât elevul să poată fi ajutat să depăşească această stare psihologică din ce în ce mai des întâlnită în rândul tinerilor”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis miercuri, printr-un comunicat, faptul că în această perioadă desfăşoară analiza regulamentelor unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa, iar cu acest prilej, în regulamentul Şcolii Gimnaziale Gheorghe Lazăr din comuna Corbu a fost găsită o prevedere pe care AEC o consideră nelegală.

Astfel, la articolul 141 din respectivul regulament se prevede că fapta de automutilare este pedepsită cu scăderea a cinci puncte la purtare.

“Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că automutilarea apare, de cele mai multe ori, în rândul elevilor, ca urmare a unor probleme sociale, precum bullying-ul, situaţia familială şi altele, starea psihologică a persoanei fiind deteriorată. În aceste cazuri, este absolut necesară intervenţia urgentă a instituţiilor abilitate şi familiei în momentul identificării comportamentelor de automutilare, astfel încât elevul să poată fi ajutat să depăşească această stare psihologică din ce în ce mai des întâlnită în rândul tinerilor”, se arată în comunicat.

Asociaţia Elevilor susţine că conducerea unităţii de învăţământ dă dovadă de cinism în acest caz pentru că în loc să încerce rezolvarea problemei alege să pedepsească elevii care suferă de ea.

“Este evident cinismul conducerii unităţii de învăţământ care, în loc să se aplece asupra rezolvării acestei probleme, în prevenirea şi combaterea ei, alege să pedepsească elevii ce suferă de ea. Amintim că scăderea notei la purtare sub 6 duce la repetarea anului şcolar, în această situaţie fiind nejustificată, putând chiar să agraveze situaţia elevului şi să-l determine la acţiuni din ce în ce mai riscante. Suntem de părere că dacă un astfel de incident se întâmplă, persoanele din conducerea şcolii ar fi autori morali şi ar trebui sancţionaţi chiar şi penal”, a mai afirmat Asociaţia Elevilor din Constanţa.

AEC cere modificarea acestei prevederi şi declanşarea unei anchete în cazul persoanelor care au propus aşa ceva.

“Pentru evitarea unui astfel de incident, solicităm directoarei unităţii de învăţământ, prof. Elena Badea, să propună de urgenţă în cadrul Consiliului de Administraţie modificarea acestei prevederi. Totodată, solicităm inspectorului şcolar general, Sorin Mihai, să dispună de urgenţă o anchetă în cazul persoanelor care au propus şi aprobat această formă a regulamentului şcolar”, se arată în finalul comunicatului AEC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.