Asociaţia ”Dăruieşte viaţă” a finalizat Secţia ATI modulară de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după o investiţie de peste 2,7 milioane de euro, realizată din donaţii şi sponsorizări. Secţia modulară a fost predată, marţi, unităţii medicale, urmând a fi demarate procedurile de autorizare în vederea funcţionării. Secţia ATI a spitalului a fost distrusă în incendiul din noiembrie 2020, iar spitalul funcţionează cu doar şase paturi ATI în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă” a marcat, marţi, finalizarea construcţiei Spitalului Modular de Terapie Intensivă de la Piatra Neamţ, ”un loc unde pacienţii în stare gravă din tot judeţul vor primi o şansă în plus”.

”Acest ATI modular este ceea ce ne trebuia pentru a desfăşura activitatea medicaă în mod normal. Niciun Spital Judeţean din ţara asta nu poate funcţiona cu doar 6 aturi ATI”, a declarat, marţi, managerul sSpitalului Judeţean Piatra Neamţ, Alexandru Filimon.

Acesta a adăugat că Secţia ATI a spitalului nu va putea fi folosită un timp îndelungat.

”Secţia ATI din spital nu va putea fi folosită pe o perioadă îndelungată, din discuţiile pe care le-am avut eu personal cu cei de la Parchet. ATI-ul modulat este esenţial pentru activitatea spialului Judeţean pentru următorul an cel puţin”, a mai adăugat managerul unităţii medicale.

Reprezentantele Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă” – Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu – au precizat că investiţia se ridică la peste 2,7 milioane de euro, banii provenind din donaţii şi sponsorizări. Peste 400 de comanii s-au implicat şi peste 10.000 de persoane fizice cre au donat

”Ştim că e greu de crezut că astfel de proiecte au o astfel de finalitate (...) Este un loc la standarde europene, un loc în care Secţia de ATI va funcţiona pentru prima dată într-un spital public cu centrală de tratare a aerului, cu platformă de gaze medicale, cu sistem de acces pe bază de cartelă, sistem de alarmare în caz de incendiu, sistem de alarmare a asistentelor. Este un proiect în care Asociaţia Dăruieşte viaţă a investit 2,7 milioane de euro şi care poate funcţiona pe o perioadă de 5 – 10 ani dacă este bine întreţinut”, a declarat carmen Uscatu.

Aceasta a adăugat: ”Ne dorim foarte mult să arătăm cum se fac lucrurile în România. Faţă de autorităţi le spunem: « Aşa se face!»”.

Construcţia a fost raliată în 26 de săptămâni, fiind mult întârziată din cauza vremii nefavorabile.

Construcţia a fost lreuată în proprietate de Spitalul Judeţean Piatra Neamţ care va demara procedurile de autorizare în vederea funcţionării.

În noiembrie 2020, un incendiu a zbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, iar zece persoane au decedat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.