OMV Petrom a sprijinit Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru modernizarea amfiteatrului de curs „Grigore Moisil”, aflat în clădirea instituţiei de învăţământ, astfel încât studenţii să beneficieze de condiţii de studiu mai bune. Circa 1.000 de studenţi ASE vor beneficia semestrial de noua sală de curs începând cu acest an universitar, arată un comunicat al OMV Petrom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amfiteatrul „Grigore Moisil” are o capacitate de 137 de locuri şi este folosit ca sală de curs de către studenţii din mai multe facultăţi din cadrul ASE.

În cadrul proiectului, amfiteatrul a fost dotat cu echipamente de proiecţie video, amplificare sunet, filmare a cursurilor şi video-conferinţă, dar şi cu un sistem inteligent de iluminat, eficient energetic, care se poate programa după specificul activităţilor din sală.

Băncile vechi, instalate odată cu inaugurarea clădirii, în 1969, au fost înlocuite cu unele noi, realizate cu materiale pe bază de nanotehnologii.

Acestea asigură o durată de viaţă ridicată, au capacităţi de auto-reparare şi proprietăţi anti-reflexie şi antibacteriene. De asemenea, fiecare bancă a fost dotată cu prize proprii.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 160.000 de euro.

”Lucrările de modernizare au vizat înlocuirea instalaţiilor electrice şi de iluminat, instalarea unor sisteme de proiecţie şi de videoconferinţă de ultimă generaţie şi schimbarea mobilierului”, spun oficialii companiei.

Circa 1.000 de studenţi ASE vor beneficia semestrial de noua sală de curs începând cu acest an universitar (2017-2018).

”Consider că educaţia ar trebui să fie o prioritate naţională. Mediul de afaceri ar trebui să lucreze împreună cu cel academic şi cel guvernamental pentru a transforma sistemul de educaţie într-un factor de creştere a competitivităţii României. Mă bucur că OMV Petrom poate da un exemplu în acest sens. Parteneriatul nostru cu  ASE nu se limitează la modernizarea infrastructurii de studiu, ci face parte dintr-o viziune mai largă care include contactul direct al studenţilor cu realităţile lumii economice şi organizaţionale, prin participarea angajaţilor companiei la seminarii şi workshopuri”, a declarat Mariana Gheorghe, director general al OMV Petrom, referitor la proiectele companiei în domeniul educaţiei.

La rândul său, Alina Popa, director general al OMV Petrom Global Solutions, afirmă că modernizarea amfiteatrului este doar una din direcţiile de colaborare dintre ASE şi OMV Petrom.

 ”În 2017, OMV Petrom a devenit partener în cadrul unui nou program de masterat, în Business Services. În cadrul acestui parteneriat, OMV Petrom a sprijinit ASE pentru dotarea cu licenţe SAP, iar angajaţii companiei participă la cursuri şi seminarii pentru a le oferi studenţilor şi abilităţi practice. În viitor, colaborarea va continua cu o serie de sesiuni cu studenţii ASE, în care reprezentanţii OMV Petrom vor împărtăşi din experienţa şi aşteptările mediului de afaceri, pe teme variind de la inovaţie, la etica în afaceri”, spune ea.

De asemenea, rectorul ASE, Nicolae Istudor, spune că amenajarea Amfiteatrului „Grigore Moisil" este un prim pas în cadrul parteneriatului strategic dintre Academia de Studii Economice din Bucureşti şi OMV Petrom.

”Este şansa pe care OMV Petrom o acordă generaţiilor viitoare de studenţi şi cadre didactice de a-şi desfăşura activitatea într-un spaţiu dotat în conformitate cu standardele de top din lume”, adaugă rectorul ASE.

OMV Petrom, prin OMV Petrom Global Solutions, este unul dintre cei mai mari angajatori în domeniul servicii pentru afaceri. Global Solutions furnizează  servicii integrate financiare, IT şi de servicii pentru afaceri pentru întreg grupul OMV, având peste 1.000 de salariaţi în România, la sfârşitul lui 2017.

 OMV Petrom OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom. 

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de peste 24,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – septembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.