Arme, trofee de vânătoare precum colţi de mistreţ şi coarne de cerb au fost găsite de poliţişti miercuri, în urma a 27 de percheziţii la persoane suspectate de braconaj cinegetic, în judeţul Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În urma celor 27 de percheziţii domiciliare efectuate astăzi, 12 iulie, de către poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română, au fost descoperite şi ridicate 17 arme de vânătoare, două pistoale cu glonţ şi muniţia aferentă armelor, de diferite calibre, precum şi tuburi-cartuş”, a transmis Poliţia Română.
De asemenea, anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 11 telefoane mobile, aproximativ 100 de kilograme de carne de vânat, cinci camere folosite pentru vânătoare, două lanterne pentru arme, un dispozitiv GPS, cinci staţii de emisie-recepţie, binocluri şi curele pentru animale, cu dispozitive de localizare.
Totodată, poliţiştii au ridicat opt trofee, precum şi colţi de mistreţ, coarne de cerb/căprior, obiecte pirotehnice şi mai multe autorizaţii de vânătoare.
Poliţia Română a precizat că aceste activităţi s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în care au loc cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.
“Acţiunea a urmărit documentarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane bănuite că ar fi săvârşit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun şi alte specii de interes cinegetic. De asemenea, s-a urmărit descoperirea şi confiscarea tuturor bunurilor deţinute ilegal”, a mai precizat sursa citată.
La data de 12 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română au pus în executare 27 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Argeş, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.
 
Acţiunea a urmărir documentarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane bănuite că ar fi săvârşit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun şi alte specii de interes cinegetic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.