Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a participat, miercuri, la o procesiune cu ocazia Sfântului Haralambie, în municipiul Constanţa, el fiind însoţit de peste 100 de persoane, preoţi şi credincioşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Miercuri dimineaţă, preoţii şi credincioşii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanţa i-au întâmpinat pe Arhiepiscopul Tomisului şi pe PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
 
Apoi, aceştia au mers în procesiune la biserică. Arhiepiscopul Tomisului a mers în caleaşca sa pe care a utilizat-o şi cu ocazia Bobotezei.
 
Cei doi ierarhi au oficiat apoi împreună Sfânta Liturghie la Biserica “Sfântul Haralambie” alături de un sobor de preoţi, la această manifestare religioasă asistând peste 100 de persoane.
 
Jandarmii au asigurat ca procesiunea şi ceremonia religioasă să se desfăşoare în siguranţă. 
 
Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credinţa în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat şi supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credinţă, ci a convertit alţi semeni la creştinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare şi a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.