Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru activitatea sa socială şi pastorală şi pentru implicarea sa în proiecte destinate societăţii româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În semn de înaltă apreciere pentru excepţionala sa activitate pastorală şi socială, implicându-se în numeroase proiecte destinate societăţii româneşti, întreţinând o viaţă culturală bogată în jurul Bisericii şi contribuind la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor dintre România şi Sfântul Scaun, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler Înaltpreasfinţitului Mitropolit Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti”, transmite marţi Administraţia Prezidenţială.

În vârstă de 73 de ani, Ioan Robu este episcop de Bucureşti al Bisericii Romano-Catolice din 1984. La 14 martie 1990, după restabilirea relaţiilor diplomatice oficiale între România şi Sfântul Scaun, papa Ioan Paul al II-lea l-a numit pe episcopul Ioan Robu în funcţia de arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti. Din anul 2001 este membru de onoare al Academiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.