Arhiepiscopia Tomisului afirmă că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie ”nu a făcut şi nu face politică partinică”, după ce înaltul ierarh a fost prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, la o reuniune a Partidului Republican, care s-a desfăşurat pe litoral. Arhiepiscopia a menţionat că ÎPS Teodosie nu a refuzat niciodată să participe atunci când a fost invitat de o organizaţie politică sau apolitică ”pentru a oferi un cuvânt de învăţătură”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Arhiepiscopia Tomisului a transmis luni, un punct de vedere legat de ”vehicularea în presă a unor false presupuneri” referitoare la asocierea lui ÎPS Teodosie cu una sau mai multe formaţiuni politice înregistrate legal în România. 
 
“Pe data de 2 septembrie 2023, aflându-se în drum spre o mănăstire din Arhiepiscopia Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a primit telefonic rugămintea de a poposi, câteva minute, la reuniunea unei formaţiuni politice, pentru a oferi un cuvânt de învăţătură (strict religios-moral). Rugăciunea şi cuvântul de învăţătură sunt obligaţie misionară a ierarhului, motiv pentru care nici o solicitare a unei organizaţii legale, mari sau mici, fie politice, fie  apolitice, nu a fost refuzată vreodată de către Arhiepiscopul  Tomisului”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului. 
 
 
Sursa citată menţionează că ÎPS Teodosie nu a făcut şi nu face politică partinică. 
 
“Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie nu a făcut şi nu face politică partinică, respectând întru totul legile statului şi prevederile bisericeşti în vigoare. Prezenţa Înaltpreasfinţitului la întrunirile organizate de către formaţiuni sau persoane politice aparţinând întregului spectru de reprezentare, dând curs invitaţiei prealabile a acestora, se rezumă la transmiterea îndemnului general de a fi factori de pace, de moralitate şi de progres social, în respect faţă de valorile religioase, istorice şi culturale ale poporului român”, precizează Arhiepiscopia Tomisului. 
 
Arhiepiscopia Tomisului a explicat că acceptarea acestor invitaţii reprezintă prilejul iniţiării unei misiuni creştine. 
 
“Acceptarea acestor invitaţii reprezintă prilejul de a iniţia şi de a exercita o misiune creştină pe care nu numai Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie ci orice fiu al Bisericii este obligat să o înţeleagă şi să o îndeplinească. Stând blocaţi în propriul lor turn de fildeş, creştinii nu vor putea niciodată să aibă parte de o societate care să îi respecte. Presupusului răspuns al domnului purtător de cuvânt al Patriarhiei Române îi găsim temei doar în condiţiile evidenţierii unei culpabilităţi irefutabile faţă de raportarea eclesiologic-ontogenezică suprapusă metafizicii kantiene, ambele direcţionate în sensul respectării contractului social existent”, susţine Arhiepiscopia Tomisului. 
 
ÎPS Teodosie a fost prezent la Delegaţia Permanentă a Partidului Republican din România, care s-a desfăşurat în perioada 1-3 septembrie, la Olimp. El apare în mai multe fotografii realizate la acel eveniment şi postate pe pagina de Facebook a Partidului Republican – filiala Cluj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.