Aproape 200 de angajaţi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş şi un sfert dintre persoanele internate în centrele aflate în subordinea acestei instituţii au fost infectate cu virusul SARS-COV-2 de la debitul pandemiei. În prezent, peste 100 de persoane – angajaţi şi beneficiari din aceste centre – suferă de COVID-19, iar în patru aşezăminte sociale au fost declarate focare de infectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate luni de DGASPC Argeş, 192 dintre cei 925 de salariaţi ai centrelor rezidenţiale din judeţ au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. În prezent, mai sunt confirmaţi ca fiind infectaţi 43 de angajaţi ai acestor centre. Cea  mai gravă situaţie este la  Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, unde 13 dintre salariaţi au COVID-19, dar şi la la Casa de Tip Familial Câmpulung unde 10n angajaşi sunt infectaţi. Totodată, la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti şase angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Aproape un sfert dintre rezidenţii din în centrele medico9-sociale ale DGASPC Argeş au fost şi ei infectaţi. Astfel, conform datelor oficiale, din totalul de 822 beneficiari, au fost infectaţi cu noul coronavirus 195 de beneficiari,, iar statisticile valabile luni, 16 noiembrie, arată că sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19, un număr de 64 beneficiari. Dintre aceştia,  54 sunt de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, iar cinci de la Casa de Tip Familial Câmpulung. Totodată, 29 dintre cei bolnavi sunt internaţi în spitale.

„La nivelul centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi din subordinea instituţiei noastre, în acest moment sunt declarate patru focare. Este vorba despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti şi Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti(un apartament din cele 5 ale centrului, focar neînchis încă, prin dispoziţia DSP Argeş) şi Casa de Tip Familial Câmpulung”, precizează DGASPC Argeş într-un comunicat dat publicităţii luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.