Mai puţin de un sfert dintre candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere în Argeş reuşsesc să promoveze, conform unei statistici date publicităţii, marţi, de către Prefectura judeţului. Astfel, doar 24 la sută dintre candidaţi reuşesc să obţină permisul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor prezentate, marţi, într-o conferinţă de presă de către reprezentanţi ai Prefecturii Argeş, autyorităţile au constatat o ”scădere dramatică” a promovabilităţii în ultimul an, de la 33 la sută la 24 la sută per total.

În comparaţie cu perioada similară a anului trecut, doar 43 din o sută de candidaţi reuşesc să treacă proba teoretică, procentul fiind mai mic faţă de aceeaşi perrioadă a anului trecut, când promovau 57 la sută.

Judeţul Argeş s-a aflat, în urmă cu opt ani, în mijlocul unui imens scandal privind fradarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, la vremea respectivă procurorii anticorupţie trimiând în judecată aproape 30 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv.

La acea vreme, prefectul de atunci al judeţului Argeş a dispus suspendarea permisului de conducere al fostului primar al sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, care obţinuse documentul în judeţul respectiv.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.