Cinci focare de COVID-19 sunt active în tot atâtea centre rezidenţiale în care sunt îngrijiţi adulţi cu dizabilităţi sau copii abandonaţi, aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, numărul total al angajaţilor şi beneficiarilor din aceste centre fiind de 28, conform celor mai recente statistici. Acest număr a scăzut semnificativ în ultimele două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de DGASPC Argeş, în centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi din subordinea acestei instituţii sunt declarate cinci focare de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Cele cinci focare sunt active în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională, Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti, Casa de Tip Familial Câmpulung, Complexul de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti.
 
Conform celei mai recente statistici, realizate marţi, 8 decembrie, din totalul de 925 de angajaţi din centrele DGASPC Argeş sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19, 21 de angajaţi, iar dintre cei 821 beneficiari, şapte sunt diagnosticaţi cu COVID-19, patru dintre ei fiind de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti. Cinci dintre asistaţi sunt internaţi în spital. 
 
Numărul cazurilor active de COVID-19 în rândul angajaţilor şi al persoanelor internate în centrele DGASPC Argeş a scăzut semnificativ faţă de raportarea din urmă cu două săptămâni, când 34 de angajaţi şi 52 de persoane internate în aceste aşezăminte erau bolnavi. 
 
"Ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală, D.G.A.S.P.C. Argeş a urmat întocmai recomandările transmise de către DSP Argeş, în ceea ce priveşte măsurile necesare pentru combaterea răspândirii COVID-19 în focarele existente”, precizează DGASPC Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.