Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, că IGSU poate asigura doar apa menajeră, nu şi cea potabilă, în localităţile în care este nevoie din cauza caniculei şi secetei. Apa potabilă poate fi asigurată de autorităţile locale şi judeţene, iar acestea pot apela chiar şi la rezerva de stat, în anumite condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat a precizat, miercuri, că apa potabilă poate fi asigurată îmbuteliată de către autorităţile locale, dacă este necesar.
 
”Pentru problema cu apa şi cu raţionalizarea apei sau cu lipsa apei în unele localităţi, vom asigura sprijinul la nevoie de către IGSU pentru apă menajeră, dar nu pentru apa potabilă. Apa potabilă, dacă va fi nevoie, poate fi asigurată sub formă de apă îmbuteliată de către  autorităţi şi dacă este nevoie se poate apela  la hotărâri ale CNSU. Încă nu am ajuns la această situaţie, să fie nevoie de aşa ceva, dar suntem atenţi la acest aspect. Dacă este lipsă de apă menajeră, putem sprijini, am mai făcut acest lucru, dar pentru apa potabilă va trebui să apelăm  la alte resurse şi inclusiv poate la  rezervele de stat pentru a asigura unele cantităţi în localităţile care necesită aşa ceva. Monitorizăm acest aspect, va fi unul din aspectele care urmează să fie monitorizate, mai ales pe perioada caniculei”, a declarat Arafat.
 
Secretarul de stat a explicat că şi în alţi ani pompierii au dus apă menajeră cu cisterna, acolo unde a fost nevoie.
 
”Au mers pompierii şi au distribuit apă. Au fost luate cisterne şi a fost distribuită apă. S-a făcut lucrul acesta în alţi ani, facem acest lucru şi acum, dacă e nevoie. Nu ne uităm doar la oameni, ci şi la animale. În unele zone, pompierii au asigurat apa pentru animalele care nu mai aveau unde să acceseze apa. Astfel de aciuni se solicită prin CJSU”, a declarat Arafat.
 
Întrebat în ce condiţii se poate apela la rezerva de stat pentru apă, Arafat a arătat că trebuie să existe un motiv bine întemeiat.
 
”Dacă există un motiv bine întemeiat că nu există apă la nivel local sau judeţean”, a subliniat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.