Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Buzău, că este o prioritate completarea flotei aeriene a Ministerului Afacerilor Interne şi că se lucrează la întocmirea de programe pentru achiziţionarea de noi elicoptere pentru Poliţie şi ISU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la Buzău pentru a înmâna drapelul de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Raed Arafat a declarat că Ministerul Afacerilor Interne ia în calcul completarea flotei aeriene cu noi elicoptere necesare atât Poliţiei cât şi ISU.

”Va fi completată dotarea aeriană pe parte de salvare montană. Urmează să fie practic completată toată flota Ministerului de Interne şi asta pe diferite tipuri de acţiuni, pentru că nu este doar partea SMURD. Există situaţii de urgenţă pe partea de Poliţie, partea de inundaţii, partea de stingere de incendii cu elicoptere, căutare salvare în caz de diferite tipuri de accidente, se lucrează pe aceste proiecte şi o să se vadă acest lucru”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Întrebat dacă se are în vedere cumpărarea de elicoptere produse la fabrica Airbus de la Ghimbav, Arafat a declarat că achiziţiile se vor realiza în baza unor licitaţii şi că vor fi declaraţi câştigători acei producători care vin cu cele mai avantajoase oferte.

”Chiar dacă acum se fac în ţară (n.r. - elicoptere) orice achiziţie se va face în baza unei licitaţii. Licitaţia respectivă înseamnă competiţie între diverşi furnizori. Fără îndoială unul dintre aceştia este Airbus România, dar cu siguranţă la aceste licitaţii vor apărea şi alţi furnizori şi va depinde de oferte cine va câştiga, dar, cu siguranţă, dotarea inspectoratului de aviaţie este în vizorul Ministerului de Interne”, a precizat Arafat.   

Secretarul de stat Raed Arafat a înmânat, sâmbătă, drapelul de luptă ISU Buzău, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în centrul oraşului. Alături de Raed Arafat, la ceremonie au participat şeful IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, şi subprefectul Sorin Gheorghe, precum şi primarul Constantin Toma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.