Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri vă Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a fost internat un bărbat de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus, a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. El a precizat că ancheta epidemiologică continuă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Spitalul Gerota este de azi introdus în carantină, astfel încât pacienţii şi personalul rămân în carantină timp de 14 zile”, a afirmat secretarul de stat.
Arafat a confirmat că femeia diagnosticată miercuri este medic la acest spital.
El a precizat că au fost mulţi contacţi ai pacientului din spitalul respectiv, unii cu rezultate pozitive la testul pentru coronavirus, de aceea se impun aceste măsuri.
”Ancheta epidemiologică continuă pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă”, a adăugat Arafat.
Cinci persoane au fost infectate cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul ”Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.
În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID - 19 inclusiv fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.