Şeful Departamentuluin pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat, duminjică, la ceremonia de marcare a 15 ani de la înfiinţarea SMURD Bucureşti că 1,5 milioane este cifra intervenţiilor – dar la fiecare dintre acestea numărul maşinilor alocate diferă. Arafat precizează că, dacă s-ar număra maşinile deplasate la cazuri, numărul acestora ar depăşi cu mult 2 milioane de ieşiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, duminică, ceremonia de aniversare a 15 ani de la înfiinţarea SMURD Bucureşti.

Evenimentul a avut loc la Detaşamentul de Pompieri ”Otopeni”, în prezenta ministrului Lucian Bode şi a şefului DSU, Raed Arafat.

”S-a vorbit de aproape un milion şi jumătate de cazuri, vreau să se înţeleagă că aceasta este cifra intervenţiilor la care însemană mult mai multe resurse decât o simplă intervenţie. Sunt unele cu 3 maşini SMURD, unele cu 5, unele cu 7, la care se adaugă maşini de ambulanţă. Dacă am număra cum se fac intervenţiile pe maşină, am ajunge mult peste 2 milioane ca număr de ieşiri ale echipajelor SMURD”, a afirmat Arafat.

Potrivit acestuia, SMURD Bucureşti nu înseamnă numai partea terestră.

”Astăzi sărbătorim în mod deosebit pornirea părţii terestre a SMURD Bucureşti (...) SMURD Bucureşti înseamnă misiuni cu elicopterul în mai multe judeţe. De ce să nu spunem, la nivelul aproape a unei jumătăţi de ţară elicopterul ajunge frecvent şi uneori şi în partea cealaltă. Şi misiunile cu avionul, acum urmând să primească noul avion care urmează să sosească în luna iulie. Şi multe alte intervenţii naţionale şi internaţionale, transporturi cu avioane ale Ministerului Apărării, foarte multe intervenţii la nivelul transportului neonatal care este una dintre activităţile extrem de dificile şi specifice SMURD în ţară, încă din 2003”, a adăugat Arafat.

Potrivit acestuia, peste 2.000 de copii nou-născuţi critici sunt transportaţi la nivel naţional de maşinile şi elicopterele şi avionul SMURD, din care o cifră importantă, aproape de 300 sau chiar mai mult, sunt transportaţi de echipele din Bucureşti.

”Astăzi un singur lucru trebuie să facem, să vă spunem mulţumim, să vă urăm succes mai departe. O să răspundem în continuare la toate întrebările care vin să ne întrebe de ce sunteţi cu pompierii, de ce lucraţi aşa, de ce nu lucraţi aşa. Asta o facem încă din anul 1990 şi vom continua să răspundem la aceste întrebări”, a adăugat şeful DSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.