Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel la donatorii de sânge să continue aceste acţiuni, deplasarea în acest sens fiind permisă, conform ordonanţei militare nr.3. "Chiar dacă suntem în situaţia în care ne aflăm la acest moment, să ştiţi că restul patologiilor, restul bolilor, ele continuă să existe şi au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine (...) Altfel, s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienţii care au nevoie de sânge şi nu vor găsi acest produs extrem de important şi bineînţeles derivatele lui", a spus Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat s-a referit, în conferinţa de presă de marţi seară, la permiterea deplasărilor pentru donarea de sânge.

"În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzie sanguină ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acţiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situaţia în care ne aflăm la acest moment, să ştiţi că restul patologiilor, restul bolilor, ele continuă să existe şi au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine şi au nevoie de salvatorii de vieţi care sunt de fapt donatorii de sânge", a spus Arafat.

El a adăugat că această prevedere inclusă în ordonanţa militară este pentru a atrage atenţia că această activitate continuă să existe şi este extrem de necesară.

"Rugăm salvatorii de vieţi, donatorii de sânge, să-şi continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise şi aşteptă să-i primească pentru donarea de sânge. Altfel, s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienţii care au nevoie de sânge şi nu vor găsi acest produs extrem de important şi bineînţeles derivatele lui", a mai spus Raed Arafat.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave a donării de sânge şi cere rezolvarea rapidă a acestei probleme. ”În prezent, donarea de sânge a scăzut semnificativ, iar scăderea va deveni dramatică în condiţiile noilor restricţii de circulaţie”, au transmis reprezentanţii COPAC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.