Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că, după data de 15 mai, spitalele ar trebui să primească toate cazurile, iar oamenii ar trebui să ocolească Urgenţele pentru că acolo este zona cea mai expusă infectării cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu am închis spitalele. Au fost spitale Covid desemnate de Ministerul Sănătăţii, dar regula care s-a dat atunci a fost din medicina de dezastre. Cand te aştepti la un număr mare de cazuri, cazurile care nu sunt obligatorii să fie în spital, nu mai vin decât dacă starea lor e urgenţă sau se deteliorează pe parcursul aşteptării. Nimeni nu a zis la medici că nu mai pot interna sau că nu pot interna fără testul Covid. Au fost cazuri când bolnavul zăcea în UPU în aşteptarea testului”, a declarat Raed Arafat la Digi 24, miercuri seara.

Potrivit secretarului de stat, după data de 15, toate spitalele pot primi pacienţi, dar vor fi anumite reguli.

”După data de 15 mai, spitalele vor trebui să înceapă să primească bolnavii, dar vor fi reguli. Sfatul meu e să nu mergeţi la UPU decât dacă aveţi urgenţă, pentru că este expus acolo. Dacă te doare capul de 10 zile, du-te la consult în altă parte. La UPU se va face un pretriaj. În interior şi la ambulatorii, regulile vor fi urmatoarele: la ambulatoriu regula e că ar trebui să fie prioritară programarea. La spitale, dacă e un salon cu 5 paturi, poate că acum va avea 3 paturi şi distanţa va fi mai mare. Spitalele vor avea circuite, vor avea zone destinate bolnavilor care au şi Covid şi alte probleme. Va fi greu să menţinem spitale Covid şi non Covid. Spitalele trebuie să aibă zone. Plus că s-a întâmplat: accident rutier şi apoi s-a descoperit că are Covid. Aici medicii trebuie să fie echipaţi continuu. Aceste lucruri sunt adaptările care trebuie să fie în sistemul sanitar”, a declarat Arafat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.