Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că măsurile de prevenire în şcoli trebuie aplicate, referindu-se la portul măştii de protecţie şi la măsurile de igienă sanitară, menţionând că este responsabilitatea personalului didactic să se asigure că acestea sunt respectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă elevii sunt în siguranţă la şcoală fără o măsură suplimentară în plus.  

“Sunt măsuri prevăzute în şcoli care trebuie aplicate cu stricteţe la deschiderea şcolilor, măsurile cu masca, toate măsurile de igienă sanitară trebuie să fie aplicate foarte, foarte atent. Asta este singura metodă prin care să limităm răspândirea şi aici este responsabilitatea personalului didactic să se asigure că toată lumea respectă măsurile din şcoală”, a transmis Arafat.  

El s-a referit şi la testele de salivă care vor ajunge în şcoli, menţionând că acestea vor fi administrate de personalul de la unităţile de învăţământ.  

“Nu sunt teste care să necesite administrare de către personal specializat, se instruieşte personalul de la şcoală şi poate să le folosească pentru că nu au nicio componentă invazivă, pentru asta sunt luate. Se va stabili un instructaj, un mod de informare cum se folosesc şi se vor folosi de personalul de la şcoală. Nu necesită medici, asistenţi medicali să le administreze”, a explicat şeful DSU. 

Sorin Cîmpeanu anunţă că la începutul săptămânii viitoare vor fi încheiate contractele subsecvente pentru trei tranşe de teste rapide din salivă folosite pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.  

Ministrul Educaţiei nu a putut preciza dacă testarea cu teste rapide din salivă, care se va face de două ori pe săptămână în cazul elevilor, personalului didactic şi nedidactic, va fi obligatorie. 

După ce a fost anunţat câştigătorul pentru o primă tranşă de 9 milioane de teste rapide din salivă, vineri seară vor fi anunţate firmele care vor livra loturile doi şi trei în cadrul licitaţiei pentru 70 de milioane de teste folosite pentru testarea în şcoli, a anunţat ministrul Educaţiei, vineri dimineaţă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.