Deficienţele găsite de pompieri în staţiile de metrou vor fi remediate când acestea vor fi închise, temporar, pentru reparaţii, a declarat, joi, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Legat de controalele la metrou, s-au făcut unele progrese. Au fost remedieri pe partea de evacuare, pe partea de semnalizare, pe partea de evalcuare a fumului, pe partea de detectare a incendiului. De exemplu, la ultimele două staţii noi deschise, Laminorului şi Străuleşti, s-a verificat şi nu s-a dat drumul până când nu a fost totul în regulă", a spus Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că vulnerabilităţile descoperite de pompieri la staţiile vechi de metrou vor fi remediate atunci când acestea vor fi închise pentru reparaţii.

"Staţiile mai vechi se vor închide temporar, pentru anumite lucrări de reparaţii. Asta însmeană că se lucrează pentru remedierea mai multor deficienţe şi vulnerabilităţi care au fost găsite de pompieri", a adăugat Arafat.

Primele două din cele nouă staţii de metrou care urmează să fie închise în această vară pentru modernizare sunt Apărătorii Patriei şi Tineretului, ambele aflate pe Magistrala 2, a scris, în 14 martie, Profit.ro, citând surse autorizate.

În total, nouă staţii de metrou vor intra într-un proces de modernizare menit să schimbe sistemul de acces, iar lucrările vor avea loc între 15 iunie şi 27 iulie şi vor afecta pe rând câte o staţie sau chiar două staţii în aceeaşi săptămână.

Primele două staţii care vor fi închise, în perioada 15-22 iunie, sunt Apărătorii Patriei şi Tineretului, iar din 22 iunie şi până în 20 iulie vor urma staţiile Constantin Brâncoveanu (M2), Pantelimon (M1), Costin Georgian (M1), Dimitrie Leonida (M2) şi Basarab (M4), care vor fi renovate, câte două, la distanţă de o săptămână, cu excepţia unei săptămâni din acest interval în care va fi închisă o singură staţie.

Ultimele două staţii care vor fi închise, în perioada 20-27 iulie, sunt Pipera (M2) şi Aurel Vlaicu (M2), probabil cele mai aglomerate din Capitală, fiind intens folosite dimineaţa şi seara, la ore de vârf, în principal de către corporatişti având în vedere numărul mare de clădiri de birouri plasate în zona celor două ieşiri. Aceste două staţii sunt programate să fie închise în aceeaşi săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.