Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a adoptat, în urma propunerilor formulate de Direcţia de Sănătate Publică, o hotărâre care cuprinde noi măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 şi care vizează patru localităţi în care vor fi închise restaurantele şi cafenelele. De asemenea, s-a dispus suspendarea procesiunilor religioase în spaţii închise şi purtarea măştii în preajma şcolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Arad, având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, unde a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 locuitori, a fost dispusă suspendarea activităţii cu publicul, pe o durată de 7 zile, începând de miercuri, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din localităţile Lipova, Livada, Socodor şi Zimandu Nou. 
 
Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii, care trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul, pe o rază de minim 100 de metri faţă de toate instituţiile/unităţile de învăţământ; păstrarea distanţei fizice de minim 2 metri în spaţiile publice; igenizarea şi dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor de lucru.
 
De asemenea, CJSU Arad a decis suspendarea activităţii în Piaţa Obor din municipiul Arad, cu excepţia zonei în care se comercializează produse agroalimentare, precum şi în sălile cu jocuri de noroc, pe o perioadă de 14 zile, începând din 7 octombrie.
 
În aceeaşi hotărâre se mai arată că s-a dispus suspendarea procesiunilor/slujbelor religioase în toate spaţiile închise, indiferent de confesiune, pe o perioadă de 14 zile, începând tot din 7 octombrie.
 
Totodată, se solicită evitarea, pe cât posibil, a zonelor aglomerate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.