Un nou spital va fi construit în municipiul Arad, Complex Matern Pediatrie, cu bani din PNRR, fiind vorba de un proiect de peste 90 milioane lei. Noua clădire va avea 10 niveluri şi un heliport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Spitalului Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Arad este beneficiarul unui proiect de peste 90 milioane lei pentru noul Complex Matern-Pediatrie.

”Valoarea Complexului Matern Pediatrie finanţată prin PNRR este de 93,6 milioane euro (462.186.075 lei), adică 95% din bugetul total al proiectului de 98,5 milioane euro (486 511 658 lei). Noul spital va îngloba toate specializările pentru copii. Proiectul presupune realizarea unei construcţii pe 10 niveluri: demisol, parter, 7 etaje plus un etaj tehnic şi heliport. Aria desfăşurată a complexului va fi de 25.165 mp şi aria utilă de 18.256 mp”, precizează Spitalul Judeţean Arad.

Clădirea va cuprinde doua secţii de Pediatrie, o altă secţie de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, un bloc operator, o secţie de ATI, serviciu de sterilizare, farmacie, secţie de Obstetrică- Ginecologie, o alta de Neonatologie, UPU, Serviciu de radiologie şi altele.

Complexul Matern Pediatrie va avea 312 paturi în regim de spitalizare continuă. De asemenea, spitalul va avea şi un număr de 23 paturi pentru spitalizare de zi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.