Aproximativ 80 de militari din forţele terestre, navale şi aeriene au intervenit, sâmbătă, în 17 misiuni de salvare în judeţele Brăila şi Constanţa, în zonele afectate de viscol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii din forţele terestre desfăşoară, sâmbătă seară, la ora transmiterii acestei ştiri, două misiuni privind transportul unor bolnavi din localităţile Viişoara şi Negreşti, din judeţul Constanţa, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării (MApN).

Tot la această oră, militari din forţele terestre şi navale intervin în sprijinul a trei echipe Enel, pe raza judeţelor Brăila şi Constanţa.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În acelaşi timp, mai mulţi militari din forţele aeriene se deplasează cu două autofreze de la Baza 86 Aeriană din Borcea spre Constanţa, cu ca degajând căile de acces.

”În toate cazurile se acţionează cu tehnică auto de mare putere, autocamioane 6x6 şi autofreze”, precizează MApN.

Militarii au intervenit şi ieri în judeţul Constanţa.

Astfel, vineri după-amiază, militari ai Brigăzii 9 Mecanizată s-au deplasat în localitatea Siminoc cu un autocamion 665T pentru transportul unui copil bolnav la spitalul din Medgidia.

De asemenea, în municipiul Constanţa, 12 militari ai aceleiaşi brigăzi au intervenit cu două mijloace tehnice pentru tractarea autovehiculelor blocate, iar la intrarea în localitate, 15 militari din Regimentul 53 Rachete Antiaeriene au acţionat cu trei mijloace tehnice pentru degajarea DN3.

În localitatea Mihail Kogălniceanu, militari ai Batalionului de sprijin al Forţelor Navale au desfăşurat acţiuni de evacuare a persoanelor şi deblocarea căilor de acces.

În total, în cursul zilei, 64 de militari au intervenit cu 14 mijloace auto de mare putere în judeţul Constanţa, la solicitarea Centrului Naţional de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, şi a autorităţilor locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.