Aproximativ 70 de pensionari au protestat, vineri, în faţa Prefecturii din Galaţi, unde au solicitat majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, aplicarea Legii 192/2015 şi respectarea Constituţiei, vârstnicii scandând la un moment dat “Tu, Iohannis nu uita, România nu-i a ta!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pensionarii au venit la protestul din faţa sediului Prefecturi cu hârtii prinse pe haine pe care erau scris diverse mesaje precum ”Jos mafia! Jos corupţia! Jos Minciuna! Vrem cinste şi libertate” şi au scandat lozinici precum ”Legea 192 e făcută pentru noi, nu să zacă la gunoi!”,  “Nu vrem ură şi dispreţ, vrem frăţie şi progres””, dar şi „Tu, Iohannis, nu uita, România nu-i a ta!”.
 
Organizatorul protestului, liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere - Galaţi, Vasile Panţuş, a declarat că principalele revendicări ale pensionarilor pe care îi reprezintă sunt majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, respectarea articolului 47 din Constituţia României prin care statul este obligat să asigure trai decent populaţiei şi aplicarea Legii 192, promulgată de preşedintele Iohannis în 2015 şi care ar fi trebuit să intre în aplicare de la începutul anului 2016. Potrivit lui Panţuş, Legea 192/2015 prevede majorarea cu 50% a pensiilor celor care au lucrat în grupa 1 de muncă şi în condiţii speciale de muncă şi cu 25% a celor care au lucrat în grupa 2 de muncă şi în condiţii deosebite de muncă.  
 
”De Iohannis am spus, că eu, ca un mic preşedinte, vreau să fac aici, în stradă, o mediere, nu ceea ce a făcut domnia sa, că a ieşit în stradă şi a instigat la ură populaţia Romaniei. Nu ne place, vrem frăţie, dragoste, nu ură”, a spus liderul pensionarilor.
 
Vasile Panţuş a precizat că la Galaţi sunt aproximativ 3.000 de pensionari, iar la nivel naţional 62.000, care ar trebui să beneficieze de majorările ale pensiilor conform prevederilor Legii 192/2015.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.