Aproximativ 6.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste un milion de lei, au fost date în ultimele 24 de ore, în urma controalelor făcute de angajaţii Ministerului de Interne şi ai altor autorităţi cu atribuţii în verificarea modului în care sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Totodată, au fost deschise două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a afirmat, vineri, într-o declaraţie de presă, că în ultimele 24 de ore, efectivele MAI, împreună cu reprezentanţi ai altor autorităţi, au desfăşurat activităţi de control în special în zonele cu risc epidemiologic ridicat şi la obiectivele supuse unor restricţii.
 
"Verificările au vizat aproape 5.300 de operatori economici, 213 operatori transport de persoane şi aproximativ 11.500 de obiective de interes, printre care 4.750 de restaurante, terase sau fastfood-uri. De asemenea, au fost verificate peste 73 de mii de persoane, fiind depistate aproape 6.000 care nu respectau măsurile de protecţie sanitară. 743 de persoane nu au respectat restricţiile de circulaţie", a declarat Dajbog.
 
În urma verificărilor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 6.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1 milion de lei. De asemenea, s-au întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
 
La linia telefonică TEL VERDE 0800.800.165, dedicată sesizării neregulilor în context COVID-19, au fost primite 20 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 9 judeţe. De asemenea, s-au primit alte 12 sesizări însoţite de imagini foto/video, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti. Cele mai multe sesizări vizau nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice.
 
În intervalul menţionat, în întreaga ţară au acţionat peste 15.000 de angajaţi: 6.400 de poliţişti, 4.000 de jandarmi, 1.830 de cadre ISU, 180 de poliţişti de frontieră şi 2.530 de poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, ai Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale.
 
"Ţinând cont de faptul în această perioadă, în întreaga ţară, se organizează ceremonii dedicate comemorării eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, ieri, o hotărâre prin care a stabilit măsurile de protecţie sanitară care trebuie respectate pentru protejarea participanţilor. Astfel de activităţi vor fi organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 100 de persoane, care vor purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară activitatea sau care distribuie eventuale materiale trebuie să îşi dezinfecteze mâinile", a subliniat Dajbog.
 
Potrivit sursei citate, este obligatorie, de asemenea, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană, precum şi aplicarea celorlalte reguli de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
"Având în vedere că această perioadă premergătoare Sărbătorilor de Iarnă era de obicei una aglomerată când toţi încercam să facem ultimele pregătiri şi cumpărături, vă recomandăm să manifestaţi prudenţă în deplasările pe care le aveţi de făcut şi să respectaţi atât regulile de  protecţie sanitară, cât şi reglementările în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19", a încheiat reprezentantul MAI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.