Aproape 3.000 de candidaţi au fost înscrişi pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila” din Bucureşti, care va avea loc în 26 iulie, ei urmând să concureze pentru ocuparea celor 1.000 de locuri finanţate de la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit UMF, pentru  domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 2.996 de candidaţi.

Astfel, pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.811 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 547 de candidaţi pe 155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 207 de candidaţi pe 155 de locuri, iar pentru FMAM s-au înscris 431 de candidaţi pe170 de locuri.

Pentru concurenţii ale căror medii de admitere nu le vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 440 de locuri cu taxă.

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2017 - 2018 aceasta prevede pentru specializarea "Medicină” un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (520 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă).

Pentru specializarea “medicină dentară” figurează un număr similar de credite, pentru aceeaşi perioadă de studiu  (155 locuri finanţate de la buget şi 125 locuri cu taxă), la facultatea de Farmacie, 300 de credite pentru 5 ani de studiu (155 locuri finanţate de la buget şi 70 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM, pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanţate de la buget şi 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite au fost repartizate 70 de locuri finanţate de la buget şi 30 de locuri cu taxă.

"Dacă după 1989 interesul absolvenţilor de liceu s-a îndreptat, paradoxal, către alte facultăţi precum cele de Studii Economice sau Drept, îndepărtându-se semnificativ de medicină, în ultimii ani asistăm la o repoziţionare a opţiunilor şi, în ceea ce priveşte admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila” din Bucureşti, se accentuează un interes crescut. Acest fapt demonstrează încă o dată că şcoala de medicină românească rămâne în registrul competiţiei şi al valorilor academice, atât prin dorinţa tinerilor candidaţi de a accede în universul cercetării ştiinţifice medicale, cât şi prin reputaţia pe care, de-a lungul istoriei sale, această universitate şi-a creat-o şi poziţionându-se pe harta Universităţilor de profil ale lumii”, a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF "Carol Davila” Bucureşti.

Potrivit rectorului, pentru admiterea din 2017, un număr de 24 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au fost înscrişi la UMF "Carol Davila”, accederea acestora în universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere.

Totodată, dintre cei 2.996 de candidaţi care vor intra în concurs în 26 iulie, 16 au obţinut nota maximă la examenul de bacalaureat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.