Aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei municipiului Galaţi au intrat, miercuri dimineaţă, în grevă japoneză nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării şi în semn de solidaritate cu acţiunile derulate la nivel naţional de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Sindicatului Independent din Primăria Galaţi, Adriana Enache, a declarat, miercuri, că aproximativ 200 de anagjaţi ai insitutţiei sunt în grevă japoneză, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării.

"Suntem în grevă japoneză, nu este întrerupt programul de lucru, ci avem doar afişe pe care scrie «grevă japoneză» pe unele uşi de la birouri. Suntem nemulţumiţi pentru că în proiectul Legii salarizării nu există o grilă de salarizare pentru angajaţii din administraţia publică. Se invocă şi autonomia locală astfel încât aleşii locali pot decide ca salariaţii să aibă salariul minim pe economie. Nu se ţine cont nici de salariile aflate în plată, iar în privinţa sporului pentru condiţii grele de muncă nu se ţine cont de timpul petrecut la muncă", a declarat Adriana Enache.

Ea a precizat că greva japoneză a fost declanşată în urma acţiunilor iniţiate la nivel naţional de către FNSA, Sindicartul Independent din Primăria Galaţi, care numără aproximativ 200 de membri, fiind afiliat la acesta.

În Primăria Galaţi sunt aproximativ 400 de angajaţi.

Angajaţii din administraţiile publice din Bucureşti şi din ţară au declanşat acţiuni de protest începând de miercuri, urmând ca, în funcţie de alegerea fiecărei federaţii sindicale, aceştia să intre în grevă japoneză, grevă spontană sau pichetări ale instituţiilor. De asemenea, săptămâna viitoare, când proiectul Legii salarizării va fi dezbătut în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, ce are vot final, sindicatele din administraţie anunţă miting în faţa Palatului Parlamentului.

În ţară, vor avea loc proteste, în principal, în cursul zilei de joi, când sunt programate greve japoneze, însă în unele cazuri angajaţii din administraţie nu participă nici la acestea, deşi sindicaliştii susţin că nemulţumirile funcţionarilor publici sunt îndreptăţite şi se declară solidari cu aceştia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.