Aproximativ 10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate şi partenere - Albania, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia şi SUA vor participa, în perioada 29 mai - 9 iunie, la exerciţiul SABER GUARDIAN 23, mai multe acţiuni urmând să aibă loc la Baza ”Mihail Kogălniceanu”, Capu Midia şi în judeţele Ialomiţa, Braşov, Galaţi, Brăila, Tulcea, precum şi în Bucureşti. De joi, vor începe dislocările de tehnică şi personal către poligoanele de instrucţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în poligoane şi facilităţi militare, precum şi în localităţi de pe teritoriul naţional, după cum urmează: în judeţul Constanţa - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu" şi poligonul din cadrul Şcolii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia; în judeţul Ialomiţa – raioane din localităţile Borduşani şi Slobozia; în judeţul Braşov - Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica"din Cincu; în judeţul Galaţi – Poligonul Smârdan; în judeţul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura; în judeţul Tulcea - raioane din localitatea Frecăţei, precum şi în diferite locaţii din Municipiul Bucureşti. În vederea participării la exerciţiu, începând de joi, 11 mai, vor începe dislocările de tehnică şi personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere,  însoţite de echipaje de poliţie militară, către poligoanele de instrucţie”, informează MApN.

SABER GUARDIAN 23, care este un  exerciţiu multinational de nivel întrunit, va fi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU" din cadrul Statului Major al Apărării.  

Exerciţiul SABER GUARDIAN 23 este integrat în complexul de exerciţii DEFENDER EUROPE 23, alături de activităţi de instruire precum SWIFT RESPONSE 23 şi IMMEDIATE RESPONSE 23.

DEFENDER EUROPE 23 este planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF).

Exerciţiul SABER GUARDIAN este inclus în programul de exerciţii de antrenament comun USAREUR-AF, în vedere creşterii interoperabilităţii la nivel comun şi multinaţional cu forţele armate ale statelor aliate şi partenere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.