Consiliul General al Municipiului Bucureşti are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri aprobarea indicatorilor indicatorilor tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan, o unitate cu 750 de paturi şi 33 de săli de operaţie, a cărei valoare, potrivit proiectului, depăşeşte 4 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se reuneşte, miercuri, de la ora 11.00, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Realizare Spital Metropolitan cu funcţii complementare, centru de excelenţă, campus universitar”.

Potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării, valoarea totală a investiţiei este 4,7 miliarde de lei cu TVA, 3,9 miliarde fără TVA. Două miliarde de lei reprezintă construcţiile.

Durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de 60 de luni, 260 de milioane de lei, cu TVA, fiind valoarea investiţiei programate în primul an.

Spitalul va avea o suprafaţă construită de peste 27.000 de metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de peste 210.000 de metri pătraţi, 750 de paturi şi 33 de săli de operaţie. Se vor crea 1345 de locuri de parcare, dintre care peste 1.100 într-o parcare subterană.

”Spitalul Metropolitan este mai mult decât un spital, este un concept nou pentru România, deoarece acest obiectiv înglobează nu numai un spital, ci şi locuinţe pentru doctori, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului, săli de cursuri şi conferinţe”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Miercurea trecută, Primăria Capitalei a anunţat finalizarea studiului de fezabilitate pentru construirea viitorului Spital Metropolitan din Bucureşti, iar primarul Gabriela Firea spune că lucrările vor începe în luna martie a anului viitor. De asemenea, Firea a anunţat că spitalul va costa 400 de milioane de euro

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, candidatul desemnat de PLUS pentru Primăria Capitalei, a scris, vineri seară, pe Facebook, că preţul Spitalului Metropolitan prezentat de Gabriela Firea a devenit de 2,5 ori mai mare, în doar două zile, de la 400 de milioane la un miliard de euro.

”Cineva mă întreba dacă sunt de părere că e furăciune. I-am răspuns că e incompetenţă”, a scris Vlad Voiculescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.