Aproape 800 de elevi de clasa a VII- a din Zalău şi Jibou vor fi ajutaţi să îşi aleagă parcursul şcolar şi profesional, printr-un program de consiliere vocaţională iniţiat şi finanţat de TenarisSilcotub.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aproape 800 de elevi din Zalău şi Jibou vor avea şansa de a-şi defini un parcurs şcolar de succes odată cu lansarea, joi, la Zalău a celei de-a 3-a ediţii a “Motivaţi pentru Carieră”, programul de consiliere vocaţională iniţiat şi finanţat de TenarisSilcotub. Lansat acum 3 ani, “Motivaţi pentru Carieră” a îndrumat peste 1200 de elevi aflaţi în ultimele clase de gimnaziu să aleagă cea mai bună opţiune în orientarea şcolară şi profesională. La finalul unei serii complexe de activităţi de consiliere vocaţională, fiecare elev primeşte o diagramă a abilităţilor proprii pe baza căreia poate lua, conştient, o decizie privind paşii de urmat", potrivit unui comunicat al iniiţiatorilor.

În ediţia din acest an sunt incluse 14 unităţi de învăţământ, programul fiind extins pentru a include elevi din oraşul Jibou. “Motivaţi pentru Carieră” reuşeşte sa aibă ca beneficiari ai programului 35% din efectivul total de elevi de clasa a şaptea din judeţul Sălaj.  

Derularea programului, o investiţie de 170.000 de dolari realizată de TenarisSilcotub, este asigurată de 14 consilieri şcolari.

“Am iniţiat acest proiect în 2017 pornind de la dorinţa de a identifica competenţele elevilor din comunităţile noastre. Programul oferă informaţii utile părinţilor şi elevilor, dar şi cadrelor didactice şi autorităţilor locale. Rezultatele bune obţinute ne confirmă că investiţia este de interes şi va avea efecte pe termen lung. Sperăm să existe şi alte companii sau autorităţi locale dornice de a implementa această iniţiativă în alte oraşe din România”, spune preşedintele TenarisSilcotub Mihaela Popescu.

Potrivit Melaniei Gârdan, Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj, partenerul de dezvoltare şi implementare a proiectului, “Motivaţi pentru carieră” este unul dintre cele mai complexe programe  de consiliere vocaţională din ţară: “Încă din primul an de implementare ne-a oferit oportunitatea sa creăm puncte comune între toate părţile interesate de succesul pe termen lung al elevului, consilierul şcolar având un rol definitoriu. De-a lungul celor 3 ani, satisfactiile profesionale ale echipei de proiect au fost susţinute de feedback-ul primit de la elevi şi părinţi, beneficiarii direcţi.”

“Motivaţi pentru Carieră” este parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a comunităţilor din Zalău, Călăraşi şi Câmpina, în care TenarisSilcotub investeşte anual 1 milion de dolari şi a cărui pilon este educaţia.

TenarisSilcotub este lider în furnizarea de produse tubulare şi servicii pentru industria energetică mondială, precum şi pentru alte aplicaţii industriale. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unităţi de producţie la Zalău, Călăraşi şi Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investeşte constant în educaţie, sănătate, cultură şi mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.