Aproape 600.000 de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin Evaluările Naţionale, începând de luni până pe 10 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au susţinut, luni, proba de Limbă şi comunicare la Evaluarea Naţională. Marţi, elevii vor susţine proba la Matematică şi ştiinţe, informează un comunicat al MENCS.

Pe 30 mai, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a vor susţine testarea la Limba română, iar pe 31 mai, proba la Matematică. Proba de evaluare a cunoştinţelor în limba maternă va avea loc pe 2 iunie.

În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională la clasa a II-a, aceasta va fi susţinută de aproximativ 198.000 de elevi, astfel: 6 iunie - proba scrisă la Limba română, 7 iunie - proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv 8 iunie - matematică.

Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă, se mai arată în comunicat.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, precizează MENCS.

Sălile în care se susţin evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a II-a, şi de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluările Naţionale ale elevilor de clasa a IV-a şi a VI-a.

Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli, potrivit MENCS.

În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învăţământ este insuficient, preşedintele Comisiei de organizare şi de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învăţământ are obligaţia să solicite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti nominalizarea unor cadre didactice din alte şcoli, potrivit comunicatului.

Înainte de începerea procesului de evaluare, preşedintele din centrul de evaluare are obligaţia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori, precizează Ministerul Educaţiei.

Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic, care cuprinde şi baremele de evaluare.

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, se arată în finalul comunicatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.