Aproape 60% dintre angajaţii din serviciile rezidenţiale aflate în subordinea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care au optat pentru vaccinare au primit deja prima doză de vaccin, anunţă Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că a publicat pe site-ul andpdca.gov.ro situaţia vaccinărilor personalului şi a beneficiarilor din serviciile rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC-urilor.

Situaţia va fi centralizată săptămânal de specialiştii din cadrul instituţiei şi poate fi consultată aici.

Potrivit sursei citate, până în 18 ianuarie, 11.097 de angajaţi au optat pentru vaccinare. Dintre aceştia, 6.574 au primit cel puţin prima doză de vaccin, adică aproximativ 60%.

De asemenea, 15.320 de beneficiari ai serviciilor rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC-urilor au optat pentru vaccinare, iar până a 18 ianuarie, 3.708 au primit deja cel puţin o doză de vaccin, adică aproximativ 24%.

"Numărul cel mai mare de cereri, peste 2.000, a venit din partea angajaţilor din regiunea Sud-Vest Oltenia. Tot aici este şi cel mai mare număr de vaccinări: 1585. În regiunea Sud-Vest Oltenia se înregistrează şi cel mai mare număr de beneficiari vaccinaţi: 962", arată ANDPDCA.

Conform aceleiaşi surse, judeţele cu cele mai multe opţiuni pentru vaccinare în rândul angajaţilor au fost Constanţa (559), Botoşani (568), urmate de municipiul Bucureşti (836). Referitor la opţiunile beneficiarilor, 741 de solicitări au venit din serviciile rezidenţiale din Bucureşti, 822 din Constanţa şi 1014 din Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.