Aproape 6.400 de candidaţi au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat, nefiind înregistrate cazuri de depăşire a temperaturii de 37,3. Un singur candidat, din judeţul Bihor, a fost eliminat pentru fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Educaţiei, marţi, absolvenţii clasei a XII-a care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă) au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă. 
 
"Au fost prezenţi 6.399 de candidaţi. Nu s-au prezentat la examen 79 de candidaţi. Nu au fost cazuri de candidaţi cu temperatura peste 37.3̊ C. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat din judeţul Bihor", au transmis reprezentanţii ministerului.
 
Subiectele şi baremele de corectare pentru proba de Limba şi literatura maternă au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
 
La proba de marţi erau aşteptaţi să participe 6.479 de candidaţi: Maghiară - 5.540, Germană - 782, Slovacă - 43, Sârbă - 13, Croată - 5, Turcă - 4, Ucraineană - 80, 
Italiană - 23.

Următoarele probe vor avea loc miercuri - proba obligatorie a profilului şi joi - proba la alegere a profilului şi a specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 30 iunie, până la ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
 
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora
 
Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.