Aproape 500 de persoane au participat, duminică, la Buzău, la procesiunea organizată de Bobotează. La final, unul dintre preoţi a aruncat în apa râului Buzău, conform tradiţiei, o cruce de lemn. Doi bărbaţi au sărit în apă pentru a o recupera, iar cel care a prins crucea s-a tăiat la faţă şi picioare în sloiurile de gheaţă din apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Buzău, cinci preoţi ortodocşi au sfinţit o cisternă militară cu apă, Aghiasma Mare fiind apoi împărţită enoriaşilor.

La finalul slujbei, unul dintre preoţi a aruncat în apa râului Buzău, conform tradiţiei, o cruce de lemn. Doi bărbaţi au sărit să o recupereze, iar cel care a prins crucea s-a tăiat la faţă şi picioare în sloiurile de gheaţă din apă.

"Nu este prima dată când mă arunc după cruce. Este a doua oară când o prind. Mi-a cam fost rece şi acum am picioarele amorţite, nu le mai simt, dar o să fie bine. Oricum este o mare realizare şi o mândrie pentru mine", a spus Adrian Petrache, în vârstă de 41 de ani, din Mărăcineni.

Rănit la faţă şi picioare, bărbatul a trecut pe celălalt mal al râului, după care a intrat din nou în apă şi a revenit pe malul drept unde s-a îmbrăcat şi a primit ajutor medical de la un echipaj SMURD prezent la locul desfăşurării procesiunii.

La Galaţi, circa 2.000 de persoane au participat la slujba de Bobotează oficiată pe faleza Dunării. La finalul slujbei, oamenii au primit Agheazma Mare din butoaiele cu apa sfinţită de preoţi, după care 17 persoane s-au aruncat în apă pentru a prinde crucea din lemn aruncată de Arhipiescopiul Dunării de Jos, IPS Casian.

Tânărul care a prins crucea de la Galaţi este un fotbalist în vârstă de 26 de ani, din judeţul Iaşi.

Ioan Pârlog este fotbalist la Viitorul Hârlău, din Liga a patra, şi spune că speră ca prinderea crucii de Bobotează să-i poarte noroc, inclusiv în fotbal, şi să-i aducă sănătate. Tânărul spune că se afla la Galaţi pentru a petrece alături de prieteni Revelionul şi a decis să rămână şi de Bobotează pentru a încerca să prindă şi să aducă la mal crucea aruncată de preoţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.