Aproape 400 de brazi au fost confiscaţi de poliţişti în urma unui control la o societate comercială din Suceava deţinută de un bărbat care ar fi cumpărat brazii de la o firmă din Brăila, fără să aibă trecută în aviz provenienţa acestora şi fără să aibă valid codul unic generat de aplicaţia informatică în domeniul silvic. Ambele firme au fost amendate cu 5.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), bărbatul de 46 de ani, administrator al societăţii comerciale din Suceava, ar fi cumpărat săptămâna trecută 400 de brazi de la o firmă din judeţul Brăila, însă fără ca în avizul de însoţire să fie consemnată provenienţa acestora şi fără a avea valid codul unic generat de aplicaţia informatică în domeniul silvic.

În urma inventarierii, s-a constatat că bărbatul a cumpărat de fapt 381 de pomi de Crăciun de la firma din Brăila.

Cele două firme au fost amendate cu 5.000 de lei, iar brazii, în valoare totală de 15.240 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi unui ocol silvic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.