Aproape 40 de migranţi din Siria, Irak şi Bangladesh au încercat să iasă ilegal din România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, ascunşi în două TIR-uri care transportau frigidere şi biciclete. Poliţiştii de frontieră fac cercetări atât faţă de migranţi, cât şi faţă de şoferii TIR-urilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră, TIR-urile ce transportau şi migranţi, pe lângă mărfuri, erau conduse de şoferi din România şi Bulgaria.
 
”În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un român, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria şi România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, biciclete şi frigidere pentru societăţi comerciale din Italia şi Germania. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, în total, 39 de cetăţeni străini”, se arată în comunicat.
 
Migranţii au fost duşi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Bangladesh, majoritatea intraţi legal în România, toţi intenţionând să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.
 
”În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii români şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.