Aproape 30.000 de oameni se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Unirii, din Iaşi, după un marş care s-a desfăşurat mai bine de o oră pe străzile municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii au plecat din Piaţa Unirii în jurul orei 19.30 în număr de aproximativ 10.000, iar pe traseu grupuri mari de manifestanţi s-au alăturat coloanei.

Centrul oraşului a fost practic blocat, manifestanţii străbătând traseul Pietonalul Ştefan cel Mare - Prefectură - Anastasie Panu - Independenţei şi revenind apoi în Piaţa Unirii.

În momentul când au ajuns în centrul oraşului, în Piaţa Unirii de aflau alte câteva mii de oameni care veniseră între timp la protest.

Oamenii scandează Jos Guvernul, Demisia, Hoţii! Hoţii!.

La ora transmiterii acestei ştiri, Piaţa Unirii din Iaşi este arhiplină, o parte dintre manifestanţii care au participat la marş rămânând pe străzile lăturalnice întrucât nu au mai avut loc în piaţă.

La un moment dat, participanţii la miting au intonat Imnul Naţional şi şi-au aprins telefoanele, astfel că întreaga zonă era o mare de lumini.

La ora 20.00, numărul protestatarilor depăşea 12.000. Manifestanţii au scandat "Hoţii", "PSD Ciuma roşie", "Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta", "Altă întrebare, treci la închisoare" şi "Fără violenţă".

La un moment dat, coloanei i s-a alăturat un grup de 20 de tineri ce păreau a fi membri ai galeriei echipei de fotbal CSMS Iaşi, o parte dintre manifestanţi primindu-i cu rezerve în rândul lor şi solicitând prezenţa jandarmilor. În cele din urmă, protestul a continuat fără incidente, tinerii rămânând printre manifestanţi.

Protestatarii cer cu insistenţă demisia Guvernului Grindeanu.

Manifestanţii au început să se adune în centrul oraşului în cursul după-amiezii, iar în jurul orei 18.30 numărul protestatarilor a depăşit 2.000. Oamenii au venit cu fluiere, steaguri şi au la ei vuvuzele.

Aceasta este cea mai amplă acţiune de protest care a avut loc la Iaşi în ultimul sfert de secol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.