Şcolile au înregistrat în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare 17.721 de cereri, 92,2 la sută fiind pentru copii care până în 1 septembrie 2017 împlinesc şase ani, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018 a început luni şi se va încheia în 16 martie.

În prima zi de încriere, până la ora 18.00 erau competate, la nivel naţional, 17.721 de cereri. Dintre acestea, 16.347 de cereri (92,2%) sunt pentru înscrierea copiilor care până în 1 septembrie 2017 împlinesc şase ani, iar 1.374 de cereri (7,8%) pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale .

Cererile-tip pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face de luni până vineri, între orar 8.00 şi 18.00, precum şi sâmbăta, între orele 9.00 şi 13.00.

În 22 şi 23 martie vor fi afişate, atât la unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv cel al municipiului Bucureşti, listele cu copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista celor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie. Rezultatele finale vor fi afişate în 6 aprilie. Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie - 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.

Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.