Pasagerii care ajung în ţară prin Aeroportul Internaţional Sibiu au la dispoziţie, din acest week-end, aplicaţia pentru fluidizarea traficului aerian de călători, putând astfel să completeze online declaraţia epidemiologică, aceasta urmând a fi apoi transmisă Direcţiei de Sănătate Publică. Reprezentanţii aeroportului spun că astfel se reduce timpul de aşteptare în procesarea fluxului de pasageri la intrarea în ţară şi totodată se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Aplicaţia este disponibilă şi pe Aeroportul ”Henri Coandă” din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu au anunţat, pe pagina de Facebook, că acesta este al doilea aeroport din România care a implementat aplicaţia dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători.

”Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judetean Sibiu cu sprijinul tehnic din partea STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19”, a arătat sursa citată.

Astfel, pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Reprezentanţii aeroportului spun că această modalitate eficientizează timpii de aşteptare aferenţi procesării fluxului de pasageri la intrarea în ţară şi totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt următorii:

1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau reţeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri;

2. Se completează datele solicitate de aplicaţie şi se validează, apoi se trimite formularul;

3. Este important să se menţioneze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie;

5. Se tipăreşte declaraţia sau se scanează codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi se ridică declaraţia de acolo;

6. Declaraţia se prezintă la ghişeele DSP.

Conform sursei citate, platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Aplicaţia dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători este valabilă, în acest moment, pentru Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.