Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR) a anunţat încheierea celor de-a doua etape pentru închirierea plajelor, fiind adjudecate 37 de subsectoare din cele 77 care au fost scoase la licitaţie. Cele mai multe plaje au fost închiriate în Eforie Nord şi Eforie Sud, iar apoi au urmat sectoare din Mamaia şi Agigea. Suprafaţa totală de plajă închiriată în această etapă a fost de aproape 25 de hectare.
”Administraţia Naţională «Apele Române» a finalizat cea de-a doua etapă a procedurii de licitaţie publică pentru închirierea plajelor, valabilă pentru următorii 10 ani (2025-2034). În această etapă au fost scoase la licitaţie 77 de subsectoare de plajă. Dintre cele 187 de oferte primite, 122 au fost declarate valabile. În urma procesului de evaluare, s-au adjudecat 37 de subsectoare, reprezentând 48% din totalul celor scoase la închiriere, valoarea medie a celor adjudecate fiind cu 64% mai mare faţă de preţul de pornire”, au transmis reprezentanţii Administraţiei ”Apele Române”.
Cele mai multe plaje închiriate se află în Eforie Nord şi Eforie Sud, urmate de sectoare din Mamaia şi Agigea. Suprafaţa totală de plajă închiriată în această etapă este de 24,8 hectare.
În prima etapă, organizată tot anul acesta, s-au adjudecat 57 din cele 83 de subsectoare scoase la închiriere, însumând aproximativ 49 de hectare (din cele 75 hectare disponibile), adică 65%.
Astfel, în total, în cele două etape ale licitaţiei, Administraţia Naţională ”Apele Române” a scos la închiriere 160 de subsectoare de plajă, cu o suprafaţă cumulată de 133,85 hectare. Au fost atribuite 94 de subsectoare, însumând 73,8 hectare.
Suprafeţele închiriate sunt situate în următoarele staţiuni: Năvodari, Mamaia, Constanţa, Eforie Nord, Eforie Sud, Agigea, Tuzla şi Vama Veche. Acestea sunt destinate activităţilor de agrement turistic (recreere) sau agrement cu funcţie sportivă – ambarcaţiuni cu/fără motor.
Conform legislaţiei, pentru validarea procedurii era necesar ca pentru fiecare subsector să existe minimum două oferte valabile.
Reprezentanţii ANAR au menţionat că pentru subsectoarele pentru care nu s-au depus oferte, pentru cele unde s-a depus o singură ofertă, pentru subsectoare unde nu au existat două oferte valabile sau procedura a fost anulată, se va organiza o nouă rundă de licitaţie. Aceasta va avea loc în aceleaşi condiţii, pe baza documentaţiei-cadru deja publicate.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.