Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat că a amplasat garduri de stuf în zona falezei din Costineşti, care se află într-un stadiu avansat de degradare, precizând că zona este monitorizată permanent de angajaţii ABADL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Pentru siguranţa turiştilor şi localnicilor porţiunea de faleză de la Costineşti, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L). Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia unde fuseseră montate palplanşe metalice au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiştilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziţie. Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din staţiunea Costineşti”, a transmis ABADL, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Administraţia Bazinală de Apă DobrogeaLitoral a menţionat că acestă porţiune coastă este inclusă într-un proiect pentru reabilitarea sa.
 
“Şi această porţiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanţare europeană «Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)» care are drept scop sporirea siguranţei în zona de coastă, puternic ameninţată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră. În aceleaşi timp obiectivul proiectului este de a proteja şi îmbunătăţi calitatea mediului şi a standardelor de viaţă ale comunităţilor locale de-a lungul coastei româneşti a Mării Negre”, mai precizează comunicatul.
 
Staţiunea Costineşti va beneficia în cadrul proiectului de o protecţie costieră de 2.550 de metri liniari şi de 16 hectare de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în ţărm şi vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversităţii marine - recife artificiali.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.