Aparatul de anestezie de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova care s-a defectat în urmă cu două zile, provocând limitarea operaţiilor doar la urgenţe, a fost reparat în această noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”S-a rezolvat. La ora 1:00 s-a încheiat reparaţia”, a transmis Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
 
”Unul din cele două aparate de anestezie pe care le avem în blocul operator are defect un senzor de oxigen, absenţa acestui senzor face ca actul medical  să fie supus unei lipse de predictibilitate, adică medicul anestezist nu poate să măsoare toţi parametrii şi atunci anestezia nu mai poate fi dată în condiţii optime de securitate pentru pacienţi şi noi credem că pentru pacienţi, pentru cei cronici, pentru că urgenţele le vom rezolva având încă un aparat de anestezie, nu punem în pericol urgenţele, dar pentru pacienţii care sunt cronici este necesar ca actul medical să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă pentru ei, fără să aducem niciun risc care este din afara actului medical”, a declarat joi pentru News.ro medicul Eleodor Daniel Cârstoiu, medic primar chirurgie pediatrică şi ortopedie pediatrică de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, precizând că ”pacienţii cronici au fost amânaţi, nu s-au rezolvat decât urgenţele”
El a subliniat că în România, cel puţin în ultimii ani, s-au făcut achiziţii de aparatură medicală dar de obicei această aparatură este fără mentenanţă, fără întreţinere, de fiecare dată când apare o defecţiune, lanţul birocratic face ca defecţiunea să fie remediată într-un timp care nu este chiar cel normal. 
 
La rândul său, Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a explicat că ”din cauza uzurii mai pică anumite piese, unele dintre aparate, este adevărat că sunt vechi, trebuie schimbate”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.