Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 299 localităţi din 21 de judeţe, cu un număr de 1.131 de focare, iar în două judeţe există doar cazuri la mistreţi, au anunţat, luni, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Au fost sacrificaţi peste 365.000 de porci şi s-au plătit despăgubiri de peste 250 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANSVSA, pesta porcină este prezentă în România în 1.131 de focare, iar în două judeţe există doar cazuri la mistreţi. 18 dintre focare sunt la exploataţii comerciale.

”În total au fost eliminaţi 365.197 de porci afectaţi de boală şi există 1.007 cazuri la mistreţi”, au anunţat oficialii ANSVSA.

Potrivit acestora, au fost stinse 20 de focare în judeţul Satu Mare, 2 focare în judeţul Dâmboviţa (dintre care unul într-o exploataţie de tip A), 5 focare în judeţul Buzău, 3 focare în judeţul Maramureş, 42 de focare în judeţul Brăila (dintre care unul într-o exploataţie comercială), un focar în judeţul Dolj, un focar în judeţul Vrancea şi 7 focare în judeţul Bihor.

Până luni au fost despăgubiţi 8.545 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 251.261.010 de lei.

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.