Inspectorii sanitar-veterinari au continuat seria controalelor pe litoral şi la sfârşitul săptămânii trecute, verificând 87 de unităţi şi amendând 14 dintre acestea, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 74.000 de lei, printre neregulile constatate fiind vânzarea de produse expirate şi depozitatea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANSVSA, seria controalelor în unităţile amplasate în staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia a continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute, fiind controlate 87 de unităţi.

“În urma controalelor făcute, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar; neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat”, se arată în comunicat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, opt restaurante, trei unităţi tip bufet şi trei magazine alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 74.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare cinci kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.