Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face verificări după ce un şofer a semnalat că, la o benzinărie din Argeş, o pompă de combustibil funcţiona, deşi rezervorul acesteia era gol. Reprezentanţii firmei au confirmat situaţia, explicând că, deşi iniţial pompa s-a oprit, ulterior ea nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze. Aceştia au precizat că, ulterior, acel şofer a alimentat totuşi, în mod real, fără să i mai ceară să plătească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş au făcut un control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, după ce un şofer a semnalat faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real.
 
"Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi <<justificată>> cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere - ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze. La faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic”, se arată în comunicat.
 
Comisarii ANPC au extins controlul la produsele comercializate, în unitate neprestându-se servicii de alimentaţie publică, constatându-se abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.
 
"Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, în zilele următoare fiind verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie”, a mai precizat ANPC.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.